Ändrad den Ons, 2 Okt vid 8:32 F.M.

Vilka villkor gäller för erbjudandet om dubbel ersättning för stödtjänster (Double Up)?

Svar:

Ferroamp har i två olika kampanjer erbjudit sina kunder dubbel ersättning för stödtjänster. Det går inte längre att registrera sig för kampanjerna men om du redan är registrerad och undrar hur villkoren ser ut finns de nedan uppdelade på utformning i respektive elområde.

Information om hur erbjudandet aktiveras efter att systemet installerats finns i det mejl du mottagit från Ferroamp i samband med att du registrerade köpet.

Elområde 3:

Villkor:

• Gäller elområde 3 (utom Gotland)
  • Ferroamp betalar ut ersättning som motsvarar det belopp som kunden får utbetalt från Varberg Energi för tjänsten Flex Batteri under ett år från och med att kundens system aktiverats för stödtjänster.
  • Beställning av en EnergyHub och ett ESS-batteri ska ske mellan 12 januari och 31 mars 2024. Registrering till Ferroamp ska göras senast 31 mars.
  • Driftsättning av systemet och aktivering av erbjudandet måste ske senast 31 oktober 2024. Anslutning till Varberg Energi och Flex Batteri måste ske senast 3 månader efter driftsättning.
  • För att kunna sälja stödtjänster måste din anläggning uppfylla kraven för systemspecifikation och vara placerat i ett elområde där Varberg Energi kan lägga bud på balansmarknaden.

Elområde 4:

Villkor:

• För att ta del av erbjudandet måste din anläggning uppfylla kraven för systemspecifikation hos Varberg Energi och vara placerat i elområde SE4.
  • EnergyHub och batteri ska installeras av behörig installatör och vara inköpta via en av Ferroamps grossistpartner.
  • Köpet av EnergyHub och ESS-batteri ska ske mellan 17 juni och 30 september 2024. Registrering till Ferroamp ska göras senast 30 september. Erbjudandet gäller enbart vid handel med stödtjänster från dessa nyinköpta produkter.
  • Driftsättning av den nya anläggningen i EnergyCloud och aktivering av erbjudandet måste ske senast 31 mars 2025. Anslutning till Varberg Energi och Flex Batteri måste ske senast 3 månader efter driftsättning.
  • Ferroamp betalar ut ersättning som motsvarar det belopp som kunden får utbetalt från Varberg Energi för tjänsten Flex Batteri under ett år från och med att kundens system aktiverats för stödtjänster.
  • Erbjudandet är avhängigt ersättningen för stödtjänster från Varberg Energi. Ferroamp är inte skyldiga att betala ut ersättning om kundens system inte godkänns av Varberg Energi, om tjänsten Flex Batteri inte godkänns i SE4 av Svenska kraftnät eller om Svenska kraftnät ändrar förutsättningarna för eller upphör med stödtjänstersättning.

Vi vill ständigt förbättra innehållet i Kunskapsdatabasen och uppskattar därför om du lämnar feedback på våra artiklar. Finns all information du behöver, är det något som borde förtydligas eller saknas information som skulle underlätta installation eller användning av Ferroamp-systemet i allmänhet?  Feedback lämnar du genom att svara på om artikeln var till hjälp nedan.

Om du behöver komma i kontakt med Ferroamp för teknisk support eller frågor om systemet gör du detta genom att skapa ett ärende här.